Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas Logbog 2. Fra Tobago til Lynaes
 070117 Stilleben fra Petite Tabac ved Tobago Cays

Forstørrelse
Se forstørrelse

Sidder her d. 17. januar omkring klokken 12 midt på dagen som det eneste menneske på denne lille ø Petite Tabac midt mellem revene ved Tobago Cays.

Under mig er hvidt koralsand med en masse små røde nister i, resten af muslingeskaller, måske de lyserøde konksnegle. Foran mig ligger Tobago Cays med den hvide brænding ind over det mørke koralrev og det klareste lyseste grønneste vand, dér hvor der er sandbund. Øerne hæver sig op af vandet foran mig. Først selve Tobago Cays med alle sejlerne liggende for anker op mod revet. Lidt nordpå ligger Canouan og lidt nordøst Mustique, hvor Mick Jagger og andre kendisser går rundt lyslevende og inden for nåvidde på en berømt bar.

Over mig skygger brede fligede blade fra en kokospalme, og jo jeg passer på ikke at sidde lige under nødderne, og over palmerne er den blå himmel med enkelte spredte hvide skytotter.

Langt ude i vandet ligger Lars med sine sorte dykkerfødder og den sorte snorkel. Et  lille stykke væk ligger en ældre pelikan med et værdigt gråt hoved og vugger på de små krappe bølger. Af og til laver den lige et sving op i luften for så at dykke hovedkulds ned i vandet efter en eller anden uheldig lille fisk.

Jeg har selv lige været ude at snorkle, så jeg ved, at fisk er der mange af, rigtig mange. Store og små, smalle og runde og flade, gule og blå og lyserøde og plettede og ternede. De er bare så smukke, og vandet er så klart. Det er som at svømme i et kæmpe akvarium. Korallerne danner et landskab af buske og små træer, kløfter og dale, og fiskene smutter ud og ind ad de mange gule, lilla, brune og hvide koralstier.

Brændingen  bruser ind nu lige ved mine fødder, og solen bager på ryggen. Vinden rusker i bladene over mig og får skyggerne fra palmerne til at lave sjove mønstre på sandet.

Om lidt kommer Lars op af vandet. Så vil jeg finde vores to store saftige mangoer frem og skære tykke læskende bidder.

Kan det blive bedre?

Jo for resten … for jeg er jo ikke alene om at have opdaget denne ø. Nej Johnny Debb har også været her, måske netop på denne lille plet sand. Dengang var han en fantastisk pirat, og dette var et af stederne, hvor Pirates of Caribbean blev optaget.

Og hvis I læser dette, Maja, Jeppe og Peter, så har I også været her i 2000, og det var her vores første julehilsen på foto blev til. Måske nogle kan huske to glade mennesker (Lars og jeg) en lille jolle, en machete og en kokosnød. Så ved I, hvor det er.

Med kærlig hilsen fra Lene


 oprettet: 23-01-2007 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...