Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas Logbog 2. Fra Tobago til Lynaes
 070122 Delfiner og millionærer

Forstørrelse
Se forstørrelse

Her er to små historier, som jeg har ladet mig fortælle.

Den ene er fra øen Bequia. Her findes et skildpaddeopdræt, som er helt specielt. Brother King, som ejer og driver The Old Hegg Turtle santuary, tager skildpaddeæg, udruger dem og passer på de små skildpadder til de er gamle nok til at sætte ud.

Brother King har en helt bestemt mission med sit skildpaddeopdræt. For en del år siden kæntrede han med en båd langt uden for Bequia. De var tre i båden, og Brother King var den, der svømmede bedst. De to andre omkom, mens Brother King prøvede at svømme mod land. På et tidspunkt var han så udmattet, at han ikke kunne mere. Halvt bevidstløs og på nippet til at omkomme fik han pludselig hjælp af en flok delfiner. De dannede en ring omkring ham og puffede og skubbede ham helt ind til land, hvor han blev skyllet op på stranden. Under transporten havde delfinerne også holdt interesserede hajer væk, lyder historien. Så nu føler Brother King en stor taknemmelighed mod havet og dets ”indbyggere” og har derfor helliget sig denne skildpaddeudrugningsfarm. Vi var derude, men det var lørdag, så der var ikke åbent. Heldigvis var der kun tremmer for bygningerne, så vi fik et fint kig ind på de store baljer med små nuttede skildpadder.

Den anden historie er meget mere nutidig, faktisk fra sidste uge eller så. Den kommer fra Mustique, millionærernes og de kendtes ø. Vi har den fra den norske båd Nano.

Vi er flere gange stødt ind i en lille norsk båd på 22 fod ved navn Valkyrien. Sidst i St. George på Grenada. I båden er to unge norske gutter, som ikke lader sig gå på af små forhold og store bølger. De her to gutter lagde til på Mustique og gik på den berømte Basils Bar, hvor alle de kendte kommer. Jeg kan forestille mig, at den lille og meget beskedent udseende båd har vakt nysgerrighed i havnen, og på en eller anden måde er de to gutter kommet i kontakt med nogle af de rigtig rige på øen. Historien melder, og den skulle være helt sand, at efter en sjov aften havde de to nordmænd vakt så megen sympati hos millionærerne, at de ved afgang fik foræret 2000 US dollars kvit og frit til indkøb af en watermaker. Jeg tvivler på, at der kan være plads til en watermaker i den lille båd, men at pengene nok skal gå til herligt nyt udstyr på Valkyrien, det er jeg ikke i tvivl om. Se det var et rigtigt eventyr!

Med kærlig hilsen fra Lene


 oprettet: 23-01-2007 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...