Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas Logbog 2. Fra Tobago til Lynaes
 070321 Culebrita og ”jacuzzi"

Forstørrelse
Se forstørrelse

Dagen efter sejlede vi et lille smut videre til en lille ubeboet ø ved navn Culebrita. Dels skulle den have en helt fantastisk strand og  dels lå den et lille stykke på vejen til Puerto Rico, som vi skulle sejle til i næste hug.

Culebrita var helt som lovet. Den smukkeste hvideste strand lå derinde og skinnede os i møde, vandet havde den klareste blågrønne farve, og vi lagde os ved en mooring (en bøje) ved siden af de tre andre både, der havde fundet vej til denne lille perle.

Vi lavede en lille ekspedition ind på øen. Vi havde fået at vide, at der skulle være et bestemt sted, hvor klipperne havde dannet nogle naturlige gruber eller huller, som ved højvande blev oversvømmet med frisk havvand og ved lavvande lå som en slags jacuzzies eller akvarier i overstørrelse.

Inde på stranden blev vi mødt af skilte, der bad om, at man ikke var på stranden om aftenen, da skildpadderne kom her for at lægge deres æg, og det var en fin fornemmelse at gå hen ad det hvide rene sand og sætte de eneste fodspor den dag.

Vi vandrede ud af en lille sti, kom rundt om en bakke, og her på den anden side af øen fandt vi ”jacuzzierne”, to store gruber i klipperne fyldt med totalt klart vand. Så klart at man kunne se fiskene helt tydeligt selv gennem vandspejlet. Vi tog vores svømmebriller og snorkel på og lod os opsluge af denne krystalverden. Det var meget smukt, og det var overraskende så mange forskellige fisk og andet liv, der gemte sig i hullerne. Inde under en klippe stod en stor kuffertfisk og gloede forundret på os med sine kuglerunde øjne og lille runde mund, blå og gule fisk vimsede rundt, og på bunden lå søpindsvinene med deres lange sorte pigge. Små røde søanemoner klyngede sig til stenene, og et sted kravlede en havskolopender hen over bunden. Det var en fin oplevelse.

På vejen hjemad snorklede vi fra stranden og fandt flere store levende conchsnegle.

Om aftenen, da vi var vel tilbage på båden og nød vores sundowner, opdagede vi pludelig et par yndefulde rådyr, der kom vandrede hen ad stranden.

Da vi tørnede ind den aften, var det med en følelse af, at vi havde ladet godt op med natur, inden vi næste dag skulle sejle til en rigtig stor by, nemlig millionbyen San Juan i Puerto Rico.

Med kærlig hilsen fra Lene

 

  

 


 oprettet: 12-04-2007 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...