Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas Logbog 2. Fra Tobago til Lynaes
 070416 Bahamas – det store ø-rige på det lave vand

Forstørrelse
Se forstørrelse

Så kom vi til Bahamas. Og det var helt helt anderledes, end vi havde regnet med.

I vores hoveder var Bahamas noget med rige amerikanere, krydstogter, blåt vand og farvede drinks med sugerør under parasoller ... og så fandt vi dette. Den ene lille mere eller mindre ubeboede ø efter den anden. Øde, tørre forblæste øer med kridende hvide sandstrande og enkelte iguaner, der hvislede væk mellem kaktusserne, når vi nærmede os land med vores gummibåd eller små søvnige øer med sort befolkning og en udvikling, som var langt bagud for de andre caribiske øer, vi ellers har lagt ind til. Sådan var det i hvert fald for de første mange øer, vi indtil nu, hvor vi er nået frem til Exuma Islands, har besøgt.

Og så var der jo vandet. Det mest lysende glasgrønne vand, som så man havbunden gennem en let grøn karaffel med den fineste hvidvin. Og ikke nok med at man kunne se bunden lige så klart, man kunne også se alle de mørke koralhoveder dernede, der hvælver deres buede former op mod overfladen i bløde bakker, dog kun bløde i formen ikke i materien.

Vi sejlede henover dette hav af grønt glas, af og til skiftede det til klar blå eller mørkere blå alt efter dybden, men for det meste lå denne lysende grønne flade foran os og fortalte om ganske ringe dybde.

2 meter er vores dybgang, og når vores log står på 1,4 meter, plejer vi at gå på grund. Vi havde dage, hvor vi sejlede fra den ene ø til den anden over et hav, hvor loggen viste 2 meter som det dybeste, af og til 1,7 og (gys) af og til 1,6, og her kommer koralhovederne ind, for hvor de hæver deres afrundede former op fra havbunden, er der måske kun en halv meter til overfladen brydes. Heldigvis er koralhovederne mørke, og man kan se dem lige så klart og styre udenom, men indimellem havde vi spændende slalomsejlads og rundede det ene hoved efter det andet, mens vi forsøgte at holde kursen. Se billedet på denne side. Denne form for navigation kaldes eye-ball navigation. Gæt selv hvorfor.

Jeg har valgt at vælge nogle forskellige øer ud og fortælle de historier, som mødte os der.

Læs blot videre på de næste sider.

Med kærlig hilsen fra Lene

 

 


 oprettet: 19-04-2007 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...