Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas logbog 1 Fra Lynaes til Tobago
 

Forstørrelse
Se forstørrelse

I dag er det fredag d. 21. juli. Klokken er 12.20, og vi er lige kommet ud i Nordsøen, gylpet ud af slusen ved Kieler kanalens ende. Så nu begynder den ”rigtige” sejlads.

Sådan da, for vi har vinden direkte imod, så sejlene sidder stadig pænt indpakkede, og vi går for motor.

Det gjorde vi også hele dagen i går. 100 kilometer lang er Kieler kanalen, og vi tøffede derud af med 5-6 knob. Vi startede kl. 10 og sluttede kl. 19 ved Brunsbüttel. Kanalen er en gulbrungrumset flod med en bredde mellem 100-130 m., som laver et rent snit gennem landet fra øst til vest. Vi sad der på båden og havde fint udsyn til alle de forskellige landskaber, vi kom igennem. Der var både skov og eng, byer og marker. Hele vejen på begge sider går en cykelsti, og folk knoklede af sted ved siden af os og kom meget hurtigere frem, men med større besvær og noget mere sveddryppende. Selvom varmen ombord også var til at tage og føle på. 34 grader havde vi i skyggen på dækket, og indenfor var der 33 grader, så det var en hed omgang at koge risen. Vi følte os næsten allerede i Caribien!

På selve kanalen myldrer det med både. Store og små. I begyndelsen lå vi tæt, alle kommet ud af slusen på samme tid, men hen ad vejen jævnede det sig ud, som når et hold løbere eller måske Tour de France cyklister sætter af sted. Der er hurtigt nogen, der sætter af fra de andre, og resten fordeler sig. Men de store skibe er der hele tiden i en jævn strøm begge veje. Og de er virkelig store. Det er en speciel oplevelse at få sådan et containerskib så tæt på.

I går var også første dag, hvor vi kun var os selv. For hver dag siden afrejsen har vi været så heldige at møde gode venner og endda blive inviteret på middag. Først hos Pia og Palle til grillaften i deres dejlige byhus i Kerteminde, så hos Kirsten og Karl i Vindeby. Kirsten er illustrator til både Anton- og Ronjabøgerne, som kan ses et andet sted på siden her. Kirsten og Karl bor i en pragtfuld gammel færgegårdsbolig lige ned til Svendborg Sund. En utrolig udsigt og en skøn aften. Invitationen inkluderede et gratis bad, for som Karl sagde: ”Dét er en velsignelse for alle sejlende folk”. Og han ved, hvad han taler om, for K. og K. har sejlet i Middelhavet de sidste 10 år og er næsten lige vendt hjem.

Til sidst satte vi så kursen mod Kiel, hvor Niller og Inger ventede på os på en campingplads og tog imod os på havnen med lækkert kød til grillen og kolde øl.

Så nu har vi taget en kold tyrker og er på egne ben eller egen køl, som det hedder i sejlerterminologien. De næste kendte mennesker, vi skal møde, er Maja og to veninder i Amsterdam.

Men inden da ligger et langt stræk foran os. Mere om det senere.


p.s. skriver dette færdigt i Cuxhaven, hvor vi ankom kl. 14.30 ca.. Vi fik en flot sejlads på hårdt kryds med fin vind og kraftig medstrøm (3,5 knob for de inviede) … så sejlene kom ud i luften. Dejligt at slippe for motorstøjen.


Med kærlig hilsen fra Lene 21. juli 2006


 oprettet: 21-07-2006 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...