Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas logbog 1 Fra Lynaes til Tobago
 

Forstørrelse
Se forstørrelse

Her ser I skrivepulten med den fantastiske udsigt, hvor Victor Hugo skrev blandt andet LesMiserables.                                                  

Cykelturen på Guernsey blev en dejlig oplevelse. Øen er pæn og nysselig og meget engelsk. Faktisk er det meste af øen bebygget som et slags stort villa kvarter (altså enkelthuse), så vi kørte ad små veje med fine små huse af kampesten eller hvidmalede. Alle med fine haver eller vedbendbegroede. Og vejene er næsten alle udstyret med høje stengærder med frodig bevoksning, så man bevæger sig rundt i grønne slugter. En smule klaustrofobisk kun at kunne se frem og tilbage og ikke op og ud, og ret svært at finde rundt i.

Og så var vi i Victor Hugos hus. Victor Hugo blev landsforvist fra Frankrig på grund af sine dengang rabiate meninger. Han var republikaner og kom i modstrid til Napoleon d. 3 med sine meninger om Gud, konge og fædreland. I 14 år fra 1851-1870 boede V.H. med sin kone og fire børn på Guernsey i Hauteville House. Det var her, han blandt andet skrev Les Miserables. V.H. var noget af en excentriker, og han havde en stor forkærlighed for symbolik. Hele huset emmer af en særdeles fantasifuld og excentrisk person. Det er fyldt med store mørke træmøbler, som stammer fra 60 dragkister, som V.H. opkøbte, skilte ad og brugte til at opbygge sære udskårne reoler med hemmelige rum og underlige små skabe. Der var et lyserødt rum, et mørkerødt rum, et rum totalt beklædt med hollandske kakler. Der var hans skriverum øverst i huset med glas hele vejen rundt og to skrivepulte, en i hver side af værelset, så han kunne vælge den ene udsigt frem for den anden ud over havet eller bugten. Her stod han så og skrev sine kendte bøger. I alle rum var der et væld af detaljer, den ene mere fantasifuld end den anden. Der var tæpper i loftet, malerier på ruder, som var halvt gennemskinnelige, underlige store totempæleagtige dørstolper, fantastiske lysekroner og figurer og latinske inskriptioner overalt. I den enorme dobbeltseng med træstolper og baldakin sad øverst et lille hoved af ben. Den ene side var et levende ansigt, den anden et skelet hoved. V.H. havde brugt hovedet som håndtag til sin stok, så han altid ville blive mindet om livets forgængelighed. Vi fik en guidet tur rundt, og det var virkelig et besøg værd. Og en speciel oplevelse at stå i det rum ved den skrivepult, hvor alle tankerne og ideerne til Les Miserables var kommet til Victor Hugo og blevet nedfældet på store hvide ark papir.

Næste dag tog vi så fra Guernsey og havde en fin sejltur til Brest (130 sømil), hvor Mona viste sit værd og styrede perfekt. Ca. 12 sømil fra Brest løb vi ind i modstrøm, og det var lidt surt at bruge 6 timer på det sidste stykke, for 2-3 knob var det højeste vi kunne komme op på.

Med kærlig hilsen fra Lene


 oprettet: 25-08-2006 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...