Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas logbog 1 Fra Lynaes til Tobago
 

Forstørrelse
Se forstørrelse

Billedet er bare en flot udsigt fra Isla de Faro

Her er et lille særnummer. For nu kan jeg fortælle alle jer, der har været ved at gå til af spænding over mysteriet med de mærkelige bygninger, som blev omtalt og vist billeder af i et af de foregående afsnit. Det er huse, som oprindeligt er blevet bygget med det formål at opbevare majskolber i. Oplysningen har jeg fået fra Jørgen Westergaard, som er en god bekendt fra Holmegård Bibliotek og aktiv i Brugerrådet. Jørgen, som er uddannet arkitekt, har forespurgt sig i Spanien, hvor han netop er på ophold og har på den måde løst mysteriet. Mange tak skal du have Jørgen.

OG så har Kirstine bidraget med opklaring af Morildens gåde. Hun skriver: Da jeg læste, at I havde set morild, tænkte jeg på en artikel, jeg har skrevet til vores dykkerblad, og som måske kan kaste lidt lys over fænomenet: " Morild er små lysglimt som udsendes af alger eller små gopler, men marinebiologerne ved ikke, om det er et parringssignal eller et forsvar mod fjender. Morild, vi oplever i Danmark, på Kullen eller ved Lysekil skyldes en lille furealge ved navn Noctiluca scintillaus. Den bliver op til 2 mm. i diameter, og er kugleformet og gennemsigtig. Den har en lille tentakel, der bruges til at fange planktondyr med som den spiser. Noctiluca er hyppig i havoverfladen sent på sommeren og kan få vandet til at ligne tomatsuppe i dagslys." Hvis I støder på nogle bio-fænomener på vejen, så skal i bare skrive. Det kan jo være, at der står et par bøger på bogreolen, som kan kaste lidt lys over emnet.

Hvad siger I så? Er det ikke bare super at få sådan nogle reaktioner på det, man sender ud. Og Kirstine, jeg tager dig på ordet, for de der klumpfisk, vi nu har set flere gange, hvad er det egentlig for et underligt dyr? Hvad lever de af, og hvorfor ligger de og fjoller rundt i overfladen, som de gør? Til gengæld vil vi gøre vores bedste for, at du kommer til at opleve en masse spændende koralfisk m.m. og måske også noget anderledes morild, når du kommer over til os i Caribien. DET glæder vi os til! Vi sender også mange hilsner til Ejnar og Tue, og håber, at de stadig sidder på karmen! Herlig beskrivelse!

Med kaerlig hilsen fra Lene

 


 oprettet: 07-09-2006 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...