Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas logbog 1 Fra Lynaes til Tobago
 

Forstørrelse
Se forstørrelse

Så har vi sagt farvel til Balladen Love med Skipper Bo, Maria og Martin. Som jeg sidder her og skriver på Lela, har vi set dem forsvinde udad i disen mod Lissabon. Vi selv går mod Viana do Castelo. Vi er lige sejlet ind i portugisisk område og har erstattet det spanske gæsteflag med det portugisiske. Vi glæder os til at møde Portugal.

Vi har netop sejlet et langt stræk i tåge. Vi lagde ud fra Baiona sammen med Love, fordi der var risiko for tåge, og de ingen radar har. Så kunne de lægge sig i rumpen af os, hvis tågen skulle komme rullende. De har nemlig lidt travlt på Love. Martins forældre kommer snart til Madeira, og så skal de jo helst også være der. Og der er jo lige et stykke vej endnu. Så de planlægger at gå direkte til Lissabon og videre derfra til Madeira.

Det første stykke, vi sejlede, gik fint. Der var ingen tåge, og Love gik en del længere ud til havs end os, men vi kunne dog stadig se dem. Efter et par timer kom så tågen. Vi havde netop haft kontakt med Bo på VHF´en og fortalt, at alt var fint her, ingen tåge og vind til sejlene, men fem minutter efter så det pludseligt helt anderledes ud. Tæt tåge og næsten helt vindstille. Vi kaldte op igen og aftalte at finde dem, så de kunne lægge sig bag os i se-afstand. Det var skægt at prøve. De var for langt væk til, at vi kunne se dem på radaren, men vi fik deres position og fart og sejlede efter det, og vupti efter et stykke tid dukkede de op, lige hvor vi havde forventet, plums ud af tågen ganske tæt ved. Vi har hygget os en del med de tre unge, og det var også hyggeligt at sejle sådan side om side og tag billeder af hinanden. Vi fulgtes ad en tre timer, så lettede det hele igen, og da vi nærmede os vores mål, slog de lige et smut tæt hen til os, vinkede pænt farvel og satte så kursen udad. Mærkeligt at tænke på, at vi nok først ser dem igen på Tobago, hvor alle de skandinaviske langturssejlere mødes til jul i en bestemt bugt. Love går nemlig allerede fra Grand Canaria først i november, fordi de vil ned til Cap Verde øerne og bruge en ca. tre uger der.

Snart kom indsejlingen til Viana do Castelo så til syne, og vi sejlede i havn.

Med kærlig hilsen fra Lene og et lille ps. Vi så to klumpfisk på vejen. Den ene så tæt på, at vi kunne have fisket den op med nettet.


 oprettet: 11-09-2006 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...