Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas logbog 1 Fra Lynaes til Tobago
 

Forstørrelse
Se forstørrelse

Så er vi af sted igen os fire i vores lille æggeskal. Vores lille verden her mellem hav og himmel. Det er stadig nat. Oven over mig lyser myriader af stjerner. Lige før blev jeg nærmest blændet af en eksplosion af lys, da noget fra det ydre rum ramte vores klode. Der var ikke noget knald, men et  stort lys og en lang hale af ild. Et af de store stjerneskud. I mine ører har jeg lyden af havets brusen og David Spillanes pragtfulde stemningsfulde melodier med en blid irsk kvindestemme, der smyger sig ind i denne bløde varme nat.

Vi suser af sted med 7 knob. Kursen er 265 grader, direkte mod Tobago. Vi har nu tilbagelagt de første 400 sømil af vores lange færd på 2100 sømil. Sejlene blev sat en 10 sømil uden for Cabo Verde, da vi var vel ude af accelerationszonen, og sejlføringen har vist sig at være genial. Som boven på et kæmpe vikingeskib står de to sejl foran mig og båden i mørk silhuet mod den glimtende himmel. De duver let fra den ene side til den anden i den konstante passatvind, fyldt med varm luft fra nordøst, som utrætteligt driver os mod vort mål. Mona står i den anden ende allerbagest og passer tålmodigt sit job med at holde båden på ret kurs. Lars har lavet et nyt faneblad til hende, en stor bred og ultralet model, som smidigt vejrer rundt og stiller sig pænt til rette i perfekt balance. Ja balance … det er nok det, der lige nu er ordet. Her balancerer vi af sted i vores lille båd, mellem hav og himmel, mellem vand og luft, fra land til land på denne bløde eftergivende vuggende flade af atlanterhavsvand. Dønninger og bølger suser rundt om os, under os og indimellem lidt ind over os. Sender hvidt skum efter os, som legede havet tagfat med Lela. Indimellem kommer der også en lille foræring. En flyvefisk jages op og havner sprællende på dækket.

Verden er stor, og verden er lille. Lige nu er jeg bare den lille lysplet som min pandelygte sætter på A4 blokken, mens jeg skriver disse ord. En lille lysende plet af koncentration, et forsøg på at sætte denne store altfavnende nat midt ude på det store ocean ned i ord, så jeg måske kan formidle denne følelse videre til jer derude, derhjemme. Jeg håber, at det lykkes.

Med kærlig hilsen fra Lene


 oprettet: 19-12-2006 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...