Links:

 

Til forsiden

Kontakt migNY!

Så slår FABV til igen! Jonas´ far bliver truet af ...
 
Lelas logbog 1 Fra Lynaes til Tobago
 

Forstørrelse
Se forstørrelse

Lissabon er skøn. Lissabon er raffineret. Lissabon ligger på anden sal. Tre statements fra tre forskellige: mig selv, Sanne og Erik fra Nordstjernen, som kom hjem en dag med ømme fødder efter at have vandret op og ned ad de tit meget stejle gader. Så stejle, at de faktisk har noget, de kalder gadeelevatorer og skrå sporvogne, som fragter folk op eller ned i flere plan i byen. Lissabon er en flot by med både gamle snoede stejle og om natten meget dunkle gader, med åbne pladser og grønne oaser og med et væld af imponerende flotte bygningsværker. Og så er der sporvognene! Selv om jeg måske ikke var så gammel, så husker jeg tydeligt barndommens køreture i sporvogn, hvor man på bagperronen kunne stå og lege sporvognsfører, mens man hev i håndtaget. Og her fik nostalgien lige en tak. For der kører de mest nuttede små gule sporvogne rundt i byen. Alle turistguider anbefaler at tage en tur med linje 28 E, så det gjorde vi også. Fra den ene endestation til den anden og tilbage igen. Vi kom blandt andet gennem den gamle Alfama bydel, hvor gaderne er så smalle, at folk må trykke sig tæt ind til muren for ikke at få kørt næsen af, når sporvognen passerer, og hvor gaderne er så stejle, at man lige holder vejret, når den lille gule vogn skramler nedad for fuld fart, mens føreren rykker frem og tilbage med håndsvinget og laver den helt bestemte sprovognsdytten, en skærende, klemtende, ringende lyd.

I sidste beretning fortalte jeg lidt om havnen Alcantara, som vi lå i. Efterhånden, som dagene gik, kom flere og flere langturssejlere til, og lørdag aften stod Sven fra Second Life for et skandinavisk arrangement. Han havde fundet ud af, at der var fyrværkerifestival i Lissabon, og lørdag skulle amerikanske fyrværkerispecialister komme med deres bidrag i den splinternye bydel Vasco da Gama, som blev anlagt og bygget til Expo udstillingen i 1998. Vi var 20 fra hhv. Danmark, Sverige, Norge og Finland, der drog af sted i samlet flok, og vi fik en flot aften. For det første var den nye bydel helt forrygende flot. De mest (her kommer Sannes statement ind) raffinerede bygninger, skulpturer og anlagte strøg, man kan tænke sig. Og kæmpestor. Som Sven sagde: ”Man kan lægge hele Arlanda her, og det ville alligevel ikke fylde området ud.” Selve fyrværkeriet blev sendt af sted fra en stor scene i en meget smuk marina uden både, hvor det stille vand spejlede alle de flotte farver, der blev spyet ud over nattehimlen til akompagnement af stort anlagt musik. Det var fantastisk flot og varede i måske en halv time. Og selv for hardcore fyrværkerikendere som Lars, var der nye ting at se på. Blandt andet de smukkeste ”blomsterbuketter”, hvor alle ”blomsterne” yndefuldt bøjede hovederne og regnede ned over det stille vand. Det var meget smukt. Der var også utroligt mange mennesker ude for at nyde synet, og bagefter gik vi i en strøm af mennesker gennem den flotte bydel mod metroen, hvor vi nærmest blev proppet ind i toget af ansatte metromænd.

Det var en dejlig aften. Både at være sammen med alle de andre langturssejlere, at se den flotte bydel og at overvære det meget flotte fyrværkeri.

 


 oprettet: 21-10-2006 Til forsiden
 
Menu:NY!


Anton skal ud at rejse. Langt væk med et stort f...